top of page

Inschrijving project 9 'De Evolutie' geopend

De inschrijving voor ons negende project 'De Evolutie' is geopend! Vanaf vandaag, 12 februari, kunnen fanfare-muzikanten spelend op minimaal C-niveau (diploma niet verplicht) zich inschrijven voor dit project. Aanmelden kan t/m 4 maart. Vervolgens verzamelt de beoordelingscommissie alle inschrijvingen en zal deze gaan beoordelen.


Mexer informatie over dit nieuwe project, de repetitie- en concertdata en over het aanmelden vind je hier: https://www.openfanfareorkest.nl/project-9Over 'De Evolutie'

‘De Evolutie’ is het negende project van het Open Fanfare Orkest o.l.v. Willem van Zee. Samen met Orkest Orventus, een harmonie projectorkest, gaan we terug naar de oorsprong van de harmonie- en fanfaremuziek. In dit project maken we kennis met oudere fanfaremuziek en ervaren we hoe deze muziek zich heeft ontwikkeld tot het moderne repertoire. Zo komen we erachter hoe rijk de historie is van onze geliefde fanfaremuziek. We hebben hiervoor 6 half-daagse repetities, een dag waarin OFO en Orventus afzonderlijk repeteren op dezelfde locatie met een masterclass van componist Jan Van der Roost en twee gezamenlijke concerten op zaterdagavond 12 oktober in Tilburg en zondagmiddag 13 oktober in Ulft.


Op het programma staan het 19e eeuwse ‘La Prière’ (Paul Gilson) een werk dat Orkest Orventus ook voor harmonie gaat uitvoeren, het na-oorlogse werk ‘Epaminondas’ (Gustave de Roeck), uit de jaren 70 ‘Monuments of the Netherlands’ (Louis Andriessen), ‘The Sunken Village’ uit de jaren 80 (Philip Sparke) en we sluiten af met één van de meest recente muziekwerken ‘Knocking at Heaven’s Gate’ (Jan Van der Roost).

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page