top of page
Orkest en orgel.jpg

Project 7
Pumps and Pipes
Een cross-over concert van orgel en fanfare

Concert: zaterdag 1 juli 2023 in de Laurenskerk in Rotterdam

Repetitiedata: de repetities voor dit project hebben reeds plaats gevonden 

Kaartverkoop: de kaartverkoop voor dit project is afgesloten

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Het project

Het project 'Pumps and Pipes' is het zevende project van het Open Fanfare Orkest o.l.v. Willem van Zee. In dit cross-over project dompelen we ons onder in de orgelmuziek. We gaan onze blik en ervaring verbreden door werken te spelen die oorspronkelijk voor orgel zijn geschreven en we krijgen een masterclass van organist Hayo Boerema en componist Rob Goorhuis. Het project sluiten we af met onder andere een gezamenlijke uitvoering van het vierde deel uit de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns met Hayo Boerema. Dit bijzondere concert vindt plaats op zaterdagavond 1 juli in de Laurenskerk in Rotterdam.

Muziekwerken
Op het programma staan onder andere de fanfarebewerking van 'Sonata da Chiesa' van Rob Goorhuis, het vierde deel (Maestoso) uit de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns en 'Knocking at Heaven's Gate' van Jan Van der Roost. Tijdens het concertprogramma zal Hayo Boerema ook 'Sonata da Chiesa' van Hendrik Andriessen laten horen evenals 'Apparition de l'Église éternelle' van Olivier Messiaen.

Hayo Boerema

Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema (Groningen, 1972) al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de

composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele  muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. 

 

Hayo Boerema studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag

Hayo Boerema.jpeg

Orgel (bij Johann Th. Lemckert), Kerkmuziek (bij Marijke van Klaveren) en Improvisatie (bij Jos van der Kooy). Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij Koordirectie bij Barend Schuurman. Verdere specialisatie in improvisatie volgde bij Jos van der Kooy (Amsterdam) en Naji Hakim (Parijs). Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich in het Franse symfonische repertoire.

 

Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals o.a. in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.

Beeld en geluid

Bekijk de foto's.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

bottom of page